Producenci

Probiotyk Premium Ashwagandha 500 ml Joy Day

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 79,10 zł 79.10
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Stosowanie probiotyku Joy Day Ashwagandha wpływa korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobiologicznej jelit. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z ashwagandhy wykazują działanie antystresowe i uspokajające.

Joy Day Ashwagandha Probiotyk Premium 500 ml

Stosowanie probiotyku Joy Day Ashwagandha wpływa korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobiologicznej jelit. Ponadto bakterie probiotyczne w połączeniu z ekstraktem z ashwagandhy wykazują działanie antystresowe i uspokajające. Zalecana podczas intensywnej pracy umysłowej oraz ekspozycji na stres.

Najbardziej naturalny probiotyk na rynku zawiera żywe i witalne bakterie probiotyczne: - 15 rekomendowanych szczepów bakterii probiotycznych,
- 1,2 mld bakterii probiotycznych w dziennej porcji
- probiotyk w formie płynnej 500 ml
- 40% ekstraktu z ekologicznej i fermentowanej ashwagandhy
- silne działanie adaptogenne

Dlaczego warto stosować?
- bakterie probiotyczne obecne w produkcie dbają o równowagę mikrobiologiczną jelit
- chronią przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
- zawiera cenne dla zdrowia metabolity bakterii probiotycznych -postbiotyki
- zapobiega występowaniu zaburzeń jelitowych – dysbiozy
- wpływa korzystnie na stan kosmków jelitowych
- stanowi bogactwo biologicznie czynnych substancji zawartych w ekstrakcie roślinnym
- ułatwia oczyszczanie organizmu z toksyn
- wspiera pracę układu nerwowego
- redukuje stres i poprawia jakość snu
- działa antydepresyjnie.

Skład
Produkt nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im 100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej.

Probiotyk Joy Day Ashwagandha pozyskuje się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.

Co więcej, w efekcie tego procesu uzyskuje się ekstrakt z fermentowanego korzenia ashwagandhy (40%)

Dla kogo?

Probiotyk Joy Day Ashwagandha zalecany jest jako element codziennej zrównoważonej diety dedykowany dla osób dorosłych oraz młodzieży. W dodatku nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy. Z uwagi na ekstrakt z surowców roślinnych polecamy szczególnie osobom, które chcą zadbać o układ nerwowy i zredukować stres.

Jak stosować probiotyk Joy Day Ashwagandha?
Dorośli i osoby starsze: około 40 ml na dobę (4 łyżki) rozcieńczone w 100 ml dowolnego, chłodnego napoju z wykluczeniem napojów alkoholowych.

Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie posiłków. Zapewni to dobre podłoże do ich rozwoju i ułatwi transport do jelita grubego. Idealnie jeśli posiłki będą zawierały warzywa, owoce i produkty zbożowe, ponieważ są doskonałym prebiotykiem – pożywką dla bakterii probiotycznych. Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć.

Warunki przechowywania
Probiotyk należy przechowywać w przyciemnionym i suchym miejscu. Zamknięty może stać w temperaturze pokojowej ale po otwarciu najlepiej w lodówce. Od momentu otwarcia optymalny czas do spożycia nie powinien przekraczać 30 dni. Należy pamiętać aby po każdym użyciu dokładnie zakręcić butelkę. W między czasie może pojawić się osad na dnie butelki, nalot "białego grzybka" oraz wzmożona kwasowość ale jest to naturalny efekt fermentacji.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne. Nie możemy zagwarantować jednak, że w publikowanych informacjach nie wkradł się błąd, co nie może stanowić podstaw do jakichkolwiek roszczeń wobec naszej firmy. Zgłoś błąd w opisie produktu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl