Producenci

Legend Herbata zielona liściasta Moroccan Mint GP1 100g

Dostępność: brak towaru
Cena: 30,00 zł 30.00
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Herbata zielona liściasta Gun Powder 1, z dodatkiem liści marokańskiej mięty, cynamonu, skórki pomarańczy, owocu dzikiej róży oraz lukrecji, z plantacji Bogawantalawa (złotej doliny cejlońskiej herbaty) na Sri Lance, ręcznie zbierana, przetwarzana i natychmiast pakowana dla zatrzymania wspaniałego smaku i aromatu.

Legend Herbata zielona liściasta Moroccan Mint Gun Powder 1 100g

LEGEND Green Tea 100g

Nazwa tej herbaty Gun Powder wzięła się od jej wyglądu. Bardzo ciasno zwinięte liście herbaty przypominają proch strzelniczy.

Wyśmienita cejlońska herbata zielona liściasta. Najlepiej smakuje bez dodatku cukru i mleka. Unikalny proces produkcji powoduje, że objętość tej herbaty jest mniejsza od innych. Natomiast po zalaniu gorąca wodą zwinięte liście rozprostowują się i zwiększaja swoją objętość. Dobrej jakości herbatę Gun Powder poznać można po tym, że zwinięte liście sa bardziej lśniące i mniejsze. Najwyższej klasy herbate oznacza sie cyfrą: 1.

Składniki:
- czysta zielona herbata Gun Powder 1.

Kraj pochodzenia Sri Lanka (Cejlon)

Herbaty Legend Premium Tea pakowane są w estetyczne oraz praktyczne metalowe puszki i mogą być doskonałym pomysłem na efektowny prezent nawet dla najbardziej wyrafinowanego miłośnika herbat.

Marka Legend to gwarancja najwyższej jakości oraz wyłącznie naturalnych składników. Jakość herbat Legend Premium Tea zachwyci każdego znawcę i konesera herbacianego naparu.

Legend Premium Tea

Jedyna w Polsce marka cejlońskiej herbaty posiadająca identyfikowalne pochodzenie. Herbata jest ręcznie zbierana i pakowana na Sri Lance. Pochodzi z regionu Bogawantalawa - nazywanego Złotą Doliną Herbaty Cejlonu ze względu na unikalną jakość rosnących tam krzewów.

Parzenie herbaty

Pamiętaj, że woda której używamy do zaparzenia herbaty jest jednym z najważniejszych elementów tego procesu. Powinna być świeża, przegotowana tylko jeden raz, gdyż zawiera tlen, który pozwala herbacie w pełni się zaparzyć. Im miększa jest woda której używamy do parzenia herbaty tym lepiej - zawiera mniej magnezu i wapnia, które mają istotny wpływ na smak i aromat naparu.

Podczas przygotowywania herbaty w twardej wodzie należy użyć większej ilości liści i zaparzać herbatę odrobinę dłużej. W przypadku parzenia czarnych herbat, ważne jest także, aby wody nie przegotować, lecz doprowadzić do tzw. „białego wrzenia”. Jest to moment przed zagotowaniem, kiedy pęcherzyki powietrza unoszą się ku górze powodując zmętnienie, czy też zbielenie wody.

Jak parzyć zieloną herbatę Legend:
1. Wsypać do czajniczka 1 łyżeczkę (3g) herbaty na jedną filiżankę (200 ml) naparu.
2. Zalać wodą o temperaturze 85C i parzyć od 2 do 4 minut.
3. Odcedzić i podać gorącą lub po schłodzeniu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl