Wyśmienita kawa na różne sposoby
W ofercie sklepu DARY ZIÓŁ mamy dla państwa wyśmienitą kawę świeżo paloną, prosto z palarni Tommy Cafe, zapewniającą niezapomniane wrażenia jakich nie może dostarczyć kawa z supermarketu. Jak jednak parzyć kawę by cieszyć się jej bogactwem smaku, wyglądem i kolorem naparu oraz zniewalającym zapachem?
Istnieje wiele sposobów parzenia, a każdy z nich może i powinien zamienić się w swoisty rytuał prowadzący do mistrzowskiego efektu, perfekcyjnie zaparzonej kawy nie dającej o sobie zapomnieć. Oto niektóre z metod:
Parzenie w kawiarce
Inne nazwy kawiarki to makinetka, mokka, kupres lub kafetierka. Zapewne każdy z nas widział popularny czajniczek, który parzy kawę, skonstruowany przez przez Włocha Luigi di Ponti już w 1933 roku. Geniusz tego rozwiązania leży w jego prostocie. Zaparzenie kawy w tym urządzeniu to nic łatwiejszego: