Producenci

BUDYŃ Czekoladowy (Bezglutenowy) BIO 40 g Amylon

Dostępność: brak towaru
Cena: 3,80 zł
  (1 kg = 95,00 zł )

Cena regularna:

3.80
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

AMYLON Budyń Czekoladowy (Bezglutenowy) BIO 40 g

SKŁADNIKI: skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartosci tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

PIS: Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM

Wartość energetyczna: 1501 kJ / 353 kcal;
Tłuszcz: <0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: <0,5 g;
Białko: <0,5 g;
Sól: 0,02 g;

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl