Yerba Mate Amanda Naranja - Pomarańcza 500 g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Amanda pomarańcvowa to yerba o dużej mocy pobudzającej, a łagodnym smaku, w którym da się wyczuć delikatną goryczkę, cierpkość, kwaskowatość i słodycz. Walory smakowe podnosi aromat i posmak cytryny, który jest wyraźny, utrzymuje się długo i dobrze komponuje się z naturalną goryczką tej yerba mate.
Cytrynowa Yerba Mate Amanda to propozycja przeznaczona dla miłośników orzeźwiających mate z owocowym posmakiem. Na pewno spodoba się także fanom cytrusów. Powinien spróbować jej każdy, niezależnie czy dopiero zaczyna przygodę z Yerbą, czy też niejedno zalanie ma już za sobą. Wyborna, doceniana na całym świecie Amanda z dodatkiem cytryny pochodząca z argentyńskiej prowincji Misiones należy do gatunku con palo. Oznacza to, że susz jest grubo cięty i zawiera gałązki. Dzięki temu nawet przy wielokrotnym zalewaniu mate ujawnia swoją moc i pełnię smaku. Dodatek cytrusów wspaniale uzupełnia klasyczną Mate i nadaje jej nowego, bardzo ciekawego wymiaru. Amanda cytrynowa jest bardzo uniwersalna. W letnie upały będzie ochłodą w formie terere. Zimą zaś, pita na gorąco, wspaniale rozgrzeje i pomoże chronić przed infekcjami.
Sposób zaparzania:
1. Napełnij suszem naczynie do objętości, następnie przykryj dłonią górną część naczynia.
2. Odwróć naczynie i potrząśnij tak, by pył z suszu znalazł się na ręce.
3. Delikatnie odwróć naczynie do pierwotnej pozycji, uważając, by zawartość nie zmieniła swego położenia.
4. Umieść bombillę w naczyniu i zalej wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza.
5. Odczekaj 2-3 minuty. Po tym czasie mate jest gotowa. Należy pić ją powoli przez bombillę. Naparu nie powinno się mieszać.
Składniki: ostrokrzew paragwajski, naturalny aromat cytrynowy.
Kraj pochodzenia: Argentyna