Yerba Mate Taragui Sin Palo 500 g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Despelada
Zachwycające zielenią, listki średnio cięte. Charakteryzuję się wspaniałym aromatem. Porządnie pokrzepiająca i tradycyjna mate. Treściwy, zwięzły, cierpkawo-słodki smak z delikatną półnutą goryczki. Yerba mate dająca trzeźwe, krzepkie i mocne pobudzenie.
Zostawia otwartą przestrzeń do wszelakiego rodzaju ciekawych pomysłów na mieszanki.
Najwyższa jakość sygnowana argentyńską plantacją Las Marias. Nie zawiera patyczków- tylko liście. Taragui Sin Palo, to oprócz Argentyny, najczęściej i najchętniej kupowana yerba mate w takich krajach jak Chile i Meksyk. W Polsce coraz więcej ludzi sięga do półek sklepowych po tą właśnie mate.
Sposób zaparzania:
1. Napełnij suszem naczynie do objętości, następnie przykryj dłonią górną część naczynia.
2. Odwróć naczynie i potrząśnij tak, by pył z suszu znalazł się na ręce.
3. Delikatnie odwróć naczynie do pierwotnej pozycji, uważając, by zawartość nie zmieniła swego położenia.
4. Umieść bombillę w naczyniu i zalej wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza.
5. Odczekaj 2-3 minuty. Po tym czasie mate jest gotowa. Należy pić ją powoli przez bombillę. Naparu nie powinno się mieszać.
Producent:
Establecimiento Las Marias
Ruta Nac. 14 km 739
Virasoro, Corrientes
Kraj pochodzenia: Argentyna